Przepis na : śniadanie
Śledź w słodkiej zalewie z cebulą. Połączenie smaku słonego śledzie, słodkiej zalewy i lekko chrupiącej cebuli. Czas wykonania: 30 min (+ 2 h 30 min oczekiwania) Ilość porcji: 6 – 8 Składniki: 600 g śledzi a’la Matias 3 cebule 1 mała śmietana (200 g) Zalewa: 150 ml wody (2/3 szklanki) 2 sztuki liści laurowych 3 sztuki ziela angielskiego 1 płaska […] Artykuł Śledź z cebulą w śmietanie pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl . czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Nie jestem profesjonalistką i nie skończyłam żadnej szkoły gastronomicznej, ale po prostu lubię gotować. Gotowanie sprawia mi wiele przyjemności, cieszę się że mogę uczyć się nowych rzeczy i zbierać nowe doświadczenia.