Pasta jajeczna

Pasta jajeczna

Pasta jajeczna

Pasta jajeczna wg przepisu mojego taty – jest najlepsza! 🙂 Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 6 Składniki: 5 jajek 200 g sera żółtego 4 łyżki stołowe majonezu ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki pieprzu duży pęczek szczypiorku Przygotowanie: Jajka ugotować i przelać zimną wodą, żeby ostygły. Obrać. Na tarce zetrzeć jajka i ser żółty na grubych oczkach, szczypiorek posiekać. Wszystko wymieszać z majonezem. […] Artykuł Pasta jajeczna pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KuchniaWeDwoje.pl

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Autor

KuchniaWeDwoje.plKuchniaWeDwoje.pl

Nie jestem profesjonalistką i nie skończyłam żadnej szkoły gastronomicznej, ale po prostu lubię gotować. Gotowanie sprawia mi wiele przyjemności, cieszę się że mogę uczyć się nowych rzeczy i zbierać nowe doświadczenia.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pasty, majonez, pasta, kanapki

Inne przepisy z KuchniaWeDwoje.pl