Pasta jajeczna

Pasta jajeczna

Pasta jajeczna

Pasta jajeczna wg przepisu mojego taty – jest najlepsza! 🙂 Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 6 Składniki: 5 jajek 200 g sera żółtego 4 łyżki stołowe majonezu ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki pieprzu duży pęczek szczypiorku Przygotowanie: Jajka ugotować i przelać zimną wodą, żeby ostygły. Obrać. Na tarce zetrzeć jajka i ser żółty na grubych oczkach, szczypiorek posiekać. Wszystko wymieszać z majonezem. […] Artykuł Pasta jajeczna pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KuchniaWeDwoje.pl

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Autor

KuchniaWeDwoje.plKuchniaWeDwoje.pl

Nie jestem profesjonalistką i nie skończyłam żadnej szkoły gastronomicznej, ale po prostu lubię gotować. Gotowanie sprawia mi wiele przyjemności, cieszę się że mogę uczyć się nowych rzeczy i zbierać nowe doświadczenia.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pasty, majonez, pasta, kanapki

Inne przepisy z KuchniaWeDwoje.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.