Kluski śląskie to bardzo proste i tanie danie A wszystkie składniki na pewno masz w domu. Może być jako dodatek do mięs lub tak jak u mnie w wersji wegetariańskiej podane z sosem. Zapraszam do skorzystanie z przepisu i życzę smacznego. Czas wykonania: 1 h 20 min Ilość porcji: 20 sztuk (4 porcje) Składniki: 1 kg ziemniaków (około 5 dużych sztuk) 3 łyżeczki soli 1 jajko 200 g mąki ziemniaczanej Sos szpinakowy: 150 g szpinaku mrożonego ½ łyżeczki masła 4... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Nie jestem profesjonalistką i nie skończyłam żadnej szkoły gastronomicznej, ale po prostu lubię gotować. Gotowanie sprawia mi wiele przyjemności, cieszę się że mogę uczyć się nowych rzeczy i zbierać nowe doświadczenia.