Jabłecznik z kaszą jaglaną to zdrowa wersja tradycyjnej szarlotki. Jabłecznik jest z niewielką ilością cukru, a zamiast mąki zawiera kaszę, dzięki czemu jest bardzo zdrowy i niskokaloryczny. Czas wykonania: 1 h 30 min Ilość porcji: 10 kawałków (forma o średniacy 24 cm – 26 cm) Składniki: 1 szklanka suchej kaszy jaglanej (3 szklanki po ugotowaniu) 4 płaskie łyżki mąki kukurydzianej 2 łyżki cukru trzcinowego (można dodać więcej) 2 płaskie łyżki skrobi ziemniaczanej 1 jajko Masa jabłkowa: 1,3 kg jabłek (ja... czytaj dalej...
Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...Nie jestem profesjonalistką i nie skończyłam żadnej szkoły gastronomicznej, ale po prostu lubię gotować. Gotowanie sprawia mi wiele przyjemności, cieszę się że mogę uczyć się nowych rzeczy i zbierać nowe doświadczenia.