Cukinia w zalewie musztardowej

Cukinia w zalewie musztardowej

Cukinia w zalewie musztardowej

Cukinia w zalewie musztardowej jest kolejną propozycją na domowe przetwory z cukinii. Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 6 słoików 0,6 l Składniki: 2,7 kg cukinii (1,9 kg po obraniu) 1 marchewka 1 łyżka ziela angielskiego 12 szt. liścia laurowego 1 łyżka pieprzu ziarnistego Zalewa: 1 litr wody 3 łyżki musztardy 1 szklanka octu 10% 3 łyżki soli 460 g (2 szklanki) cukru Przygotowanie cukinii w zalewie musztardowej: Cukinię obrać, wydrążyć gniazda nasienne za pomocą łyżki i pokroić w słupki nieco krótsze od wysokośc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KuchniaWeDwoje.pl

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.