Wyobraźcie sobie, siebie patrzących przez okno drewnianego, małego domku. Za oknem białe szczyty gór z grafitowymi bruzdami skał wystających spod śniegu, ośnieżone sosny, świerki i modrzewie, zaspy po kolana, a w szybie odbija się ciepły blask ognia z kominka. Siadacie w fotelu. Na starym, drewnianym stoliku obok czeka gorący, pieczony Camembert, w którego płynnym, kremowym środku zanurzacie chrupiącą grzankę, obtaczając ją następnie w orzechowo-żurawinowej posypce. Kęs...i serowa kremowość przetrącona aromatem rozma... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)