Zupa pomidorowa nie jest pierwszą, którą wymienię, jeśli zapytacie mnie o moją ulubioną ale krem z pomidorów to pozycja, po którą naprawdę lubię sięgnąć w pomidorowym sezonie :) Zapraszam dziś zatem do stołu, gdzie parują miseczki pełne aksamitnego kremu z pieczonych pomidorów z papryką, czosnkiem i aromatyczną bazylią :) W cieple piekarnika pomidory zalotnie odsłaniają swoją słodycz, odrobina masła nadaje aksamitności i cudownie łączy smaki, a grzanki z ulubionego pieczywa dodają bezwstydnego chrupnięcia maźnię... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)