Witajcie we wrześniu i ostatnich dniach lata! Po dłuższym urlopie i niemal całkowitej pauzie w gotowaniu i pieczeniu, wracam z nowymi pomysłami i świeżą głową :) Zapraszam zatem na powakacyjny makaron utkany ze srebrzystego babiego lata i wciąż upalnych dni. Sprężyste nitki spaghetti wiją się rozkosznie w cukiniowych wiórkach, pełnych soczystej obfitości końca lata. Do tego aromatyczny czosnek, który wydobywa z cukini to, co najlepsze oraz cała ferajna smaków, które utrzymują podniebienie we wciąż wakacyjnym klim... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)