Na wstępie musicie wiedzieć, że zdjęcia do tego wpisu były robione przy okazji...średnio się do nich wtedy przygotowałam i nie za bardzo miałam pomysł na kadr, a chciałam je już mieć. Dlatego możecie odnieść wrażenie, że w tym małym rondelku nie kryje się nic specjalnego, a tymczasem jest to jedno z moich najpyszniejszych truskawkowych odkryć w tym sezonie! :) Relish truskawkowy z chili, czyli zagotowane truskawki z dodatkiem octów, cukru i świeżego chili to jest absolutne niebo na podniebieniu! Możecie wykorzystać do ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)