Jeżeli jesteśmy tym, co jemy, to ja tej jesieni zdecydowanie jestem figą. Krągłą, z gładką skórką we wszystkich odcieniach ciemnego fioletu przepasanego od czasu do czasu zielenią i pysznie różowym, soczystym wnętrzem wypełnionym po brzegi czułością i tysiącem maleńskich pesteczek zuchwale pękających pod zębami. Choć nie jestem zwolenniczką suszonych fig, to tymi świeżymi zajadam się w ilościach hurtowych. Uwielbiam wypychać sobie policzki tymi pięknymi łobuziakami i najwięcej wcinam na świeżo ale równie wspa... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Masz lekką nadwagę, 3-7kg? A do tego kilka wolnych dni? Dieta bananowa to dieta dla Ciebie.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)