
Pozostając wciąż w dyniowym temacie, zapraszam dziś bez wielkiego wstępu od razu do stołu, bo tam już paruje patelnia pełna jesiennej obfitości i ciepła. Dyniowe, delikatne kluseczki obtoczone w karmelizowanym porze to moja propozycja na rozgrzewające danie pełne przytulnych smaków i aromatów, gdy na zewnątrz coraz chłodniej. W dodatkach znajdziecie również szałwię, która fantastycznie komponuje się z dynią i nadaje warzywom nieco głębszego smaku, a do tego suszone pomidory, które lekko rozjaśniają smak, d... czytaj dalej...

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...
Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...
Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)