Przewijający się w intrenecie pomysł na ciastka choinki na patyczku mega mnie zauroczył...a jednak, podchodziłam do niego 3 razy ;) Najpierw zamieniłam ciasto francuskie na drożdżowe ale zabrakło mi patyczków i ciasto nie współpracowało, potem wróciłam do pierwotnego pomysłu na ciasto francuskie ale nie namoczyłam i nie zmieliłam maku do nadzienia - czemu? Nie wiadomo...wyszło zupełnie nie tak, jak miało wyjść. W końcu pokornie namoczyłam resztę maku w mleku migdałowym, potem zmieliłam go razem z orzechami włoski... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)