ZAPIEKANKA PO WŁOSKU CZYLI PASTA AL FORNO

ZAPIEKANKA PO WŁOSKU CZYLI PASTA AL FORNO

ZAPIEKANKA PO WŁOSKU CZYLI PASTA AL FORNO

Zastanawiacie się pewnie co to takiego ta pasta al forno? To zapieczony makaron z sosem bolońskim  i serem. Danie przygotowałam z makaronu Arc Pol. Składniki: 500 g makaronu penne Arc Pol 1 kulki mozarelli 100 g parmezanu 7 łyżek mozarelli startej 2 jajka 100 g prosciutto SOS: 400 g mielonej wołowiny 100 g boczku 1 marchewka 1 seler naciowy 1 cebula 125 ml mleka 400 g passaty pomidorowej 125 ml białego wina 200 ml bulionu wołowego łyżka masła sól pieprz oliwa z oliwek Przygotować sos: Boczek posiekać. Sel... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w oparach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.