Naleśniki budyniowe

Naleśniki budyniowe

Naleśniki budyniowe

Przepis na : śniadanie

Te naleśniki skradły moje serce już jakiś czas temu. Delikatne, miękkie i naprawdę pyszne! Dla mnie numer jeden jeśli przygotowuję je na obiad z serem lub dżemem- dodatek budyniu waniliowego sprawia, że obłędnie pachną! Do takich słodkich kompozycji są najlepsze :)   Składniki: 375g mleka (1½ szklanki) 3 jajka 150g jogurtu naturalnego (1 mały kubek) 60g budyniu waniliowego 50g masła (¼ kostki) 225g mąki (1½ szklanki) 3g proszku do pieczenia (½ łyżeczki) Szczypta soli Sposób przygotowania: Masło topimy i studzimy. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w czekoladzie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.