Takie drożdżóweczki są pyszne do popołudniowej kawki albo herbatki. Składniki: 1 kg mąki 25 dag margaryny 2 szklanki mleka 8 łyżek cukru 1 cukier waniliowy 10 dag drożdży 4 żółtka szczypta soli Na nadzienie: 2 budynie śmietankowe (na 3/4 litra) 6 szklanki mleka 4 łyżki cukru 1 jajko do posmarowania drożdżówek 1. Margarynę roztapiamy i odstawiamy do wystudzenia. Drożdże mieszamy z dwoma łyżkami cukru i ciepłym mlekiem, dajemy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Do miski dajemy mąkę i wyrośnięte drożdże, dodajemy... czytaj dalej...
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...