Przegrzebki w sosie pomidorowym

Przegrzebki w sosie pomidorowym

Przegrzebki w sosie pomidorowym

Przygotowanie tego dania nie wymaga dużo czasu, kilka minut i gotowe. To było pycha Na patelni roztopić masło, wrzucić posiekany czosnek i chilli. Smażyć chwilkę, aż czosnek nabierze lekko złotego koloru. Wlać pomidory z puszki i dodać łyżkę posiekanej natki pietruszki,doprawić solą i pieprzem do smaku. Gotować, aż nadmiar płynu trochę wyparuje.   Wrzucić przegrzebki i gotować około minuty, ciągle mieszając. Obsypać pozostałą świeżo posiekaną pietruszką. Podawać ze świeżym pieczywem. Mniam   ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

owoce morza, zupa pomidorowa, pieczywo, sos pomidorowy, sosy, sos chilli, pomidorowa ze świeżych pomidorów

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.