Okrasa, coś co pamiętam z dzieciństwa

Okrasa, coś co pamiętam z dzieciństwa

Okrasa, coś co pamiętam z dzieciństwa

Przepis na : kolacja

Nie jestem fanem surowego mięsa, ale okrasę uwielbiam. Moja bratowa robi często , zawsze jest pyszna. Ten przepis pochodzi od niej. Dzięki. Pierś z gęsi pokroić na mniejsze kawałki i zmielić przez maszynkę. Dodać majeranek, czomber , wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. To już wszystko, wstawić do lodówki i gotowe. Czasami trzeba dodać trochę tłuszczyku z pałek. Smacznego.   czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.