W tym roku zrobiłam ogórki kiszone trochę w innej wersji. Kiszone ogórki mają w mojej rodzinie duże powodzenie. Te ogórki smakują tak samo jak normalne kiszone tylko mają ostrzejszy smak. Ogórki umyć i włożyć ciasno do słoików, dodać kawałek chrzanu, czosnek, kwiat kopru ogrodowego, chilli, gorczycę. Zalewa – na 1 litr wody 1 łyżka soli, wymieszać i zalać ogórki. Ogórki muszą być przykryte wodą. Zakręcić słoiki i zostawić w jasnym miejscu na około dwa tygodnie. Potem już można zanieść do piwnicy. Bardzo ... czytaj dalej...
Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl