Mam ten przepis od mojej klientki, bardzo go zachwalała. Mówiła że robi go od wielu lat. Ocet jabłkowy jest cudowny, ma wiele walorów zdrowotnych. Wystarczy wpisać w google – ocet jabłkowy i wszystko jasne dlaczego warto go zrobić. Najlepsze są spady z własnego ogródka. Jabłka umyć, wyciąć gniazda nasienne. Nie obcinać skórki !!! Pokroić jabłka na drobne kawałeczki i włożyć do dużego słoika. Zalać przegotowaną wodą z cukrem. Cukier w proporcji na 1 litr wody 4 łyżki cukru. Zalać słoik do 3/4 wysokości, ... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl