Gołąbki z kaszą w sosie grzybowym

Gołąbki z kaszą w sosie grzybowym

Gołąbki z kaszą w sosie grzybowym

Miałam ochotę na nieco inną wersję gołąbków. Zainspirowała mnie Magda Gesler w kuchennych rewolucjach. Tylko że ona dodała jeszcze na górę kapustę kiszoną. Nie miałam przekonania co do smaku takiej wersji, ale jeszcze kiedyś spróbuję. Może ktoś z Was już takie gołąbki jadł ? Mięso mielone wymieszać z ugotowaną kaszą, majerankiem i doprawić do smaku solą i pieprzem. W dużym garnku zagotować wodę, osolić do smaku. Włożyć główkę kapusty i podgrzewać. Obciąć liście kapusty i nałożyć mięso na każdy z nich. Dokładnie ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.