Delikatne jak puszek, smak pyszny, polecam. Wykonanie ciasta – do garnuszka dodać masło i masę toffi, roztopić na małym ogniu. Co chwilkę zamieszać. Przestudzić. Masę zmiksować , na gładką masę. Podczas mieszania dodawać po jednym żółtku, wlać esencję waniliową. Teraz już dodać przesianą przez sitko mąkę, proszek budyniowy i proszek do pieczenia. Dodać wszystko do masy toffi, wymieszać dokładnie. Białka ubić na sztywną masę. Na koniec wsypać cukier i jeszcze chwilkę ubijać. Delikatnie wmieszać pianę z białek... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl