Chleb wieloziarnisty, super, szczerze polecam

Chleb wieloziarnisty, super, szczerze polecam

Chleb wieloziarnisty, super, szczerze polecam

Powiem tylko chlebek rewelacyjny. Długo świeży i nic się nie kruszy. Robiłam już go wiele razy. Szczerze polecam. Wykonanie bez robota kuchennego , wszystkie suche składniki wymieszać razem. Następnie powoli mieszać wodę do suchych składników. Ciasto bardzo dobrze ugnieść. i odstawić do wyrośnięcia. Masa musi być lśniąca i elastyczna, nie powinna kleić się do rąk. Ponownie ugniatać i wyłożyć ciasto do blaszki. Blaszkę wysmarować tłuszczem i posypać nasionami. Ponownie odstawić do wyrośnięcia. Piec w temperatu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, ciasto, deser, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.