Babka budyniowa o smaku cytrynowym, gotowana

Babka budyniowa o smaku cytrynowym, gotowana

Babka budyniowa o smaku cytrynowym, gotowana

Zrobiłam ją wczoraj czyli dwa dni przed świętami Wielkanocnymi. Chciałam zrobić coś nowego i podzielić się z Wami dobrym przepisem. Babka jest pyszna, nic sucha. Polecam. Masło z cukrem utrzeć na błyszczącą i gładką masę. Następnie podczas ucierania dodawać po jajku. Za każdym razem wmieszać dokładnie jajko w masę. Do masy dodać przesianą przez sitko mąkę, proszek do pieczenia i proszek budyniowy. Wlać olej, ocet i olejek cytrynowy. Dokładnie wymieszać. Blaszkę do gotowania babki wysmarować tłuszczem i obsypać... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

babki, ciasto, babka cytrynowa, wielkanoc, ciasto cytrynowe, ciasto ucierane

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.