Zapiekanka wiejska z pieczonymi ziemniaczkami pod beszamelem

Zapiekanka wiejska z pieczonymi ziemniaczkami pod beszamelem

Przepis na : obiad

Zapiekanka wiejska składa się z pieczonych małych ziemniaczków w mundurkach oraz smażonego boczku wędzonego z kiełbasą i cebulą. Całość zalana jest sosem beszamelowym i posypana tartą mozzarellą, a następnie zapieczona w piekarniku. Wyszło naprawdę pysznie! Połączenie pieczonych ziemniaczków z chrupiącą skórką i miękkim wnętrzem świetnie się komponuje z podsmażoną kiełbasą oraz chrupiącym boczkiem. Do tego kremowy i dobrze doprawiony beszamel ze sporą ilością gałki muszkatołowej oraz ciągnąca się mozzarella. Bardzo ...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.