Znalazłam kolejny przepis na szarlotkę, który staje się moim ulubionym. Cudnie smakuje i na ciepło i na zimno! Składniki (blaszka 24x28cm): Kruche ciasto: 2 szklanki mąki 200 g zimnego masła 50 g zimnego smalcu 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 jajko Jabłka: 1500 g obranych jabłek 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka cukru waniliowego można dodać cukru jeśli jabłka są kwaśne, ale ja pomijam Sposób przygotowania: 1. Zaczynamy od jabłek. Obrane owoce pok... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...