Pierwszy raz robiłam sok z jabłek w sokowniku. Jabłuszka miałam bardzo słodkie, dlatego nie dodałam do niego ani grama cukru. Przed podaniem można go rozcieńczyć z wodą. Składniki: jabłka gałązki mięty cukier - jeśli jabłka nie są bardzo słodkie, ja pominęłam Sposób przygotowania: 1. Jabłka i miętę umyć. Jabłka przekroić, pozbyć się gniazd nasiennych, można obrać, ale ja nie obierałam. 2. Owoce umieścić w koszu sokownika, dodać umytą miętę. Ilość według uznania.&... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...