Jak co roku pojawia się nowy przepis na pierniczki. Te pierniczki nie muszą leżakować. Wychodzą miękkie pod warunkiem, że nie rozwałkujemy ciasta zbyt mocno. Wystarczy na 6-7 mm i po upieczeniu można cieszyć się miękkimi pierniczkami. Akurat ja wałkowałam nieco cieniej, ponieważ chciałam lekko chrupiące pierniczki i takie właśnie wyszły. Dodatkowo je polukrowałam. Składniki: 500 g mąki pszennej 2 jajka 120 g masła 180 g cukru 1 łyżka kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...