Owsianka zawsze najlepsza na śniadanie! Składniki: 1/2 szklanki płatków owsianych (u mnie żytnie) woda + mleko - taka ilość, aby podczas gotowania zakryła płatki szczypta soli 1 świeża nektarynka Sposób wykonania: 1. Płatki przełożyć do garnka, zalać wodą i mlekiem tak, aby zakryły płatki na 1 cm powyżej ich poziomu. Ilość mleka i wody wedle uznania. Dodać też szczyptę soli. Gotować ok 3-4 minut. 2. Ugotowane płatki przełożyć na talerz, dodać pokrojoną w kostkę nektarynkę. Smacznego!!! ... czytaj dalej...
Każdy z nas wie, że owsianka jest zdrowa lecz nie wiadomo dlaczego. Z pewnością dlatego, gdyż zawiera dużo błonnika i jest bogatym źródłem węglowodanów złożonych.
Czytaj dalej...Płatki owsiane zawierają witaminy z grupy B, E, PP oraz wszelkie mikroelementy odpowiadające za prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu nerwowego.
Czytaj dalej...