Jabłecznik żydowski

Jabłecznik żydowski

Jabłecznik żydowski

 Pyszny prosty wilgotny jabłecznik. Smakiem przypomina mi ucieraną szarlotkę . Polecam serdecznie. Składniki (blaszka 24x28cm lub tortownica 26cm): 1 kg jabłek 4 jajka 1 łyżeczki cynamonu 1 łyżka soku z cytryny 1 niepełna szklanka cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego ok 250 ml oleju rzepakowego 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Sposób przygotowania: 1. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej, wymieszać z sokiem z cytryny, cynamonem i cukrem waniliowym. 2. W osobnej misce wymieszać mąk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.