Po prostu hit! Bardzo mi posmakowała. Na próbę zrobiłam z połówki kapusty, jeden słoik stoi w lodówce, a drugi zapasteryzowany - oba bardzo dobrze się przechowują. Ponoć według oryginalnego greckiego przepisu powinna być tu użyta zielona papryka. Polecam! Składniki: 1/2 główki dużej kapusty 1 papryka Zalewa: 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki octu 1 niepełna szklanka wody 1 łyżka soli 2 ząbki czosnku kilka ziarenek pieprzu Sposób wykonania: 1. Kapustę i paprykę ścieramy na szatkownicy. 2. W garnku zagotowujemy ... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...