Drożdżowe racuszki z jabłkami i rodzynkami

Drożdżowe racuszki z jabłkami i rodzynkami

Drożdżowe racuszki z jabłkami i rodzynkami

Witajcie. Na blogu drożdżowe racuszki już są, ale te akurat z zupełnie innego nowego przepisu. Wyszły przepyszne - mięciutkie i puszyste. Składniki: 2 szklanki mąki 1 szklanka ciepłego mleka 2 dag świeżych drożdży 1 jajko 5 łyżek ciepłej wody 2 łyżeczki cukru waniliowego 5 dag rodzynek - jeśli są duże należy je drobniej pokroić 1 duże jabłko szczypta soli olej do smażenia cukier puder do posypania Sposób wykonania: 1. Jabłka obrać i pokroić w kostkę. 2. Drożdże rozetrzeć z kilkoma łyżkami ciepłego mleka, od... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.