Gruszki w syropie

Gruszki w syropie

Gruszki w syropie

Bardzo smaczne gruszki w syropie.  Fajnie tak zimową porą, otworzyć słoiczek gruszek i zjeść Gruszki w syropie Składniki: 2 kg - twardych gruszek 2 - litry wody 80 dag - cukru goździki kwasek cytrynowy Sposób przygotowania: Gruszki obrać, wydrążyć gniazda nasienne , pokroić na cząstki.  Następnie włożyć gruszki do wody z kwaskiem cytrynowym, aby nie ściemniały.  Słoiki wyparzyć, układać owoce do słoików, wkładać po dwa gożdziki do każdego słoika.  Zagotować wodę z cukrem.  Zalać gorąc... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Danusi

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.