WĘDLINY DOMOWE- WĘDZONA PIERŚ GĘSI

WĘDLINY DOMOWE- WĘDZONA PIERŚ GĘSI

WĘDLINY DOMOWE- WĘDZONA PIERŚ GĘSI

SKŁADNIKI: - piersi gęsi - sól peklowa - kilka ząbków czosnku - 10 g czosnku niedźwiedziego - pół łyżeczki gorczycy - kilka ziaren jałowca - pół łyżeczki ostrej papryki MIĘSO DOKŁADNIE UMYJ i pozbądź się wszystkich odstających skrawków- tak aby został jeden ładny kawałek z którego nic nie odstaje. Przygotuj odpowiednią ilość przegotowanej, chłodnej wody i peklosól- i tu nie ma zmiłuj, korzystaj z  tej tabeli .Ja zazwyczaj pekluję 10 dni. Dodaj zmiażdżony czosnek i resztę przypraw. PIERŚ GĘSI WRAZ Z ZALEWĄ ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia bezglutenowa Loli

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.