5/5 - (1 głos) Sałatka z jajkami przepiórczymi to pyszna przystawka, idealna na wielkanocny stół, jak i również na inne wiosenne spotkania w gronie rodziny oraz bliskich. Jest niesamowicie świeża, pachnąca i smakowita. Majonez w połączeniu z bazylią i sokiem z cytryny nadaje charakteru i doskonale komponuje się z jajeczkami przepiórczymi, oliwkami, czerwoną cebulą i pomidorkami. Aby sałatka prezentowała się atrakcyjnie, jako bazę wykorzystajcie roszponkę, której kępki wyglądają świetnie na talerzu 🙂 Do przygotowa... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...