SKŁADNIKI: 4 duże jajka 10 dag cukru trzcinowego łyżka domowego cukru waniliowego 1,5 szklanki mąki tortowej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek oleju o neutralnym smaku 30 dag truskawek cukier puder do oprószenia WYKONANIE: Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Truskawki opłukać, dokładnie osączyć i oderwać szypułki, Większe przekroić na połówki lub ćwiartki. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni. Jajka ubić z cukrem trzcinowym ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...