Wiem, że tytuł posta może być mylący, bo tak naprawdę chcę się podzielić przepisem na omlet. Skąd więc te 17 naleśników? Otóż zwabiony zapachami mąż wszedł do kuchni, spojrzał na patelnię i zadał mi pytanie: „Smażysz 17 naleśników naraz???” Bardzo mnie to rozbawiło J A wszystko zaczęło się od otwarcia lodówki. Zastałam w niej… nie, nie tylko światło, ale mnóstwo różnych końcówek jedzenia, zaś perspektywa zrobienia miejsca na jutrzejsze zakupy pobudziła mnie do działania. Efekt okazał się całkiem zadowalający. Przyna... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...