Meksykańska zupa z opiekanych pomidorów i papryki

Meksykańska zupa z opiekanych pomidorów i papryki

Meksykańska zupa z opiekanych pomidorów i papryki

Dziś przedstawiamy kolejne danie z kuchni meksykańskiej, którym jest zupa z opiekanych pomidorów i papryki. Bardzo smaczna i aromatyczna dzięki pieczonym warzywom, która na pewno przypasuje każdemu Składniki: - 500 g czerwonej papryki - 950 g czerwonych pomidorów - 1 duża papryczka chili - 1 duża cebula - 1 ząbek czosnku - 1 szklanka bulionu warzywnego - oliwa - jogurt naturalny Porcja dla 2 osób Najpierw rozgrzewamy piekarnik do temperatury 220 stopni . Kiedy piekarnik się grzeje to przygotowujemy blachę, papry... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchenne Wariacje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.