Zapiekanka z puree i mięsem mielonym

Zapiekanka z puree i mięsem mielonym

Zapiekanka z puree i mięsem mielonym

Składniki na 2 kokilki: 5 średniej wielkości ziemniaków 2 łyżki masła 15 dag mięsa mielonego 10 dag pieczarek ząbek czosnku pół cebuli zioła prowansalskie sól pieprz kolorowy Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. W tym czasie na patelni podsmażamy pokrojone w paski pieczarki i cebulę w kostkę. Doprawiamy solą i pieprzem. Gdy pieczarki się podduszą dodajemy mięso, zgnieciony przez praskę czosnek i doprawiamy ziołami. Smażymy jeszcze około 10 minut. Ugotowane ziemniaki odcedzamy i tłuczemy z masłem i odrobina świe... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchenne inspiracje Sylwii

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.