Ricotta z morelami

Ricotta z morelami

Ricotta z morelami

Przepis na : deser

250 g sera ricotta 3-4 morele 2 łyżki ksylitolu 2 łyżeczki agar-agar sok z jednej limonki 200 ml wody 1 łyżeczka ksylitolu 1 łyżeczka agar-agar Morele obrałam ze skórki, usunęłam pestkę. Pokroiłam na ćwiartki i podgrzałam w rondelku z dodatkiem ksylitolu. Następnie przetarłam przez sito. Można też zblendować. Przełożyłam z powrotem do rondelka, dolałam ok. 50 ml wody, dodałam agar i gotowałam ok. 2 minuty. Następnie partiami dodawałam serek ricotta i mieszałam. Gdy masy dobrze się połączyły, przełożyłam je... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kucharzyca

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Idealny sernik - co zrobić, by nie opadł i nie pękał

Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.