Placki żytnie z cukinią i mozzarellą

Placki żytnie z cukinią i mozzarellą

Placki żytnie z cukinią i mozzarellą

Przepis na : kolacja

Prosto, szybko i smacznie. Tak lubię. Dziś na obiad, jutro na kolację. A może śniadanie? Lekkie placki to dobry pomysł na każdy posiłek. 2 porcje: 1 mniejsza cukinia, ok. 200-250 g 1 jajko 3 czubate mąki żytniej 1 kulka sera mozzarella przyprawy: sól, pieprz ziołowy, majeranek łyżka oleju do smażenia Cukinię wraz z mozzarellą ścieramy na tarce o małych oczkach. Dodajemy jajko i mąkę. Doprawiamy. Mieszamy i odstawiamy masę, na ok. 10 minut. Smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu. Delikatnie obracamy placki na drugą... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kucharzyca