Przepis na : śniadanie
Kolejny sposób na owsiankę, by była smaczna i treściwa. Dodałam do niej siemię lniane, banana i twarożek. 1 porcja: 50 g płatków owsianych (ok. 5 łyżek) szklanka mleka lub napoju roślinnego 1 łyżka siemienia lnianego 1 dojrzały banan szczypta soli 150 g twarożku wiejskiego Owsiankę można przygotować także na wodzie. Ja bardzo nie lubię :) Płatki gotujemy w mleku z dodatkiem soli oraz siemienia. Dolewamy tyle wody, aby uzyskać ulubioną konsystencję. Banana ugniatamy widelcem. Mieszamy z twarożkiem. Następnie ... czytaj dalej...
Każdy z nas wie, że owsianka jest zdrowa lecz nie wiadomo dlaczego. Z pewnością dlatego, gdyż zawiera dużo błonnika i jest bogatym źródłem węglowodanów złożonych.
Czytaj dalej...Płatki owsiane zawierają witaminy z grupy B, E, PP oraz wszelkie mikroelementy odpowiadające za prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu nerwowego.
Czytaj dalej...