Chłodnik rzodkiewkowy z melonem i kalarepą

Chłodnik rzodkiewkowy z melonem i kalarepą

Chłodnik rzodkiewkowy z melonem i kalarepą

Chłodnik z melonem odkryłam w ubiegłym roku. Odświeżam go w tym roku. 2 porcje: 1/4 melona miodowego, ok. 180 g – szklanka pokrojonego w kostkę lub kulki 1 pęczek rzodkiewek, ok. 200 g 1 średnia kalarepa, ok. 120 g 1-2 dymki ze szczypiorkiem 400 g kefiru 1/2 łyżeczki mielonej kolendry lub pieprzu ziołowego sól i pieprz do smaku Warzywa oczyszczamy, kroimy na mniejsze części. Białą część dymki wraz z melonem, kalarepą, rzodkiewkami i kefirem przekładamy do blendera kielichowego lub miksujemy ręcznym. D... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kucharzyca

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...