Przepis na : kolacja
4 porcje: 2 małe cukinie (ok. 500 g) 1,5 szklanki zielonego groszku, może być mrożony (ok. 250 g) 5 garści listków bazylii (ok. 20 g) 1/2 cytryny 2-3 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy (ok. 20 g) sól i pieprz do smaku feta opcjonalnie Oliwę podgrzewamy w garnku. Dodajemy zmiażdżony czosnek i chwilę smażymy, uważając, aby się nie zarumienił. Cukinię kroimy w kostkę, dodajemy do garnka i chwilę również smażymy. Dolewamy ok. 600 wody. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy bez przykrycia, ok. 5 minut. Cukinia powinna ... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...