
Kurczak pieczony z pomarańczami – soczysty, aromatyczny i pełen smaku Kurczak pieczony z pomarańczami to proste danie o wyjątkowym, słodko-wytrawnym smaku. Mięso podczas pieczenia przechodzi cytrusową marynatą, dzięki czemu pozostaje soczyste i aromatyczne. Pomarańcza dodaje delikatnej słodyczy, a połączenie soku, miodu i musztardy tworzy idealnie zbalansowany sos. Sos sojowy subtelnie wzmacnia smak całości, podkreślając słodycz miodu i nadając lekkiej słoności. W mojej kuchni sprawdza się zasada „ im prości... czytaj dalej...

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...
Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...
Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.
Czytaj dalej...
Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...