Collard greens i cornmeal dumplings
Collard greens i cornmeal dumplings
Danie z południa USA, bardzo popularne w afroamerykańskich domach. Ciężko to tak naprawdę przetłumaczyć, bo collard to zasadniczo rodzaj kapusty, ale czasem tłumaczone jako zielenina. Z uwagi na problem z kapustą, zastosowałem jarmuż wygrzebany z "biedaszybów". Dumplings czasem tłumaczone jest jako pierogi, ale bardziej to kluchy. Cornmeal, to kaszka kukurydziana. To zielone symbolizuje dolary. Im więcej zjecie, tym więcej ich będzie w tym roku. W sensie, tak mówią. Składniki: - jarmuż - mąka pszenna - mąka... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kryzysowa Książka Kucharska
Autor
kryzysowykucharz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kluski, ciasto, pierogi
Inne przepisy z Kryzysowa Książka Kucharska
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję