Collard greens i cornmeal dumplings

Collard greens i cornmeal dumplings

Collard greens i cornmeal dumplings

Danie z południa USA, bardzo popularne w afroamerykańskich domach. Ciężko to tak naprawdę przetłumaczyć, bo collard to zasadniczo rodzaj kapusty, ale czasem tłumaczone jako zielenina. Z uwagi na problem z kapustą, zastosowałem jarmuż wygrzebany z "biedaszybów". Dumplings czasem tłumaczone jest jako pierogi, ale bardziej to kluchy. Cornmeal, to kaszka kukurydziana. To zielone symbolizuje dolary. Im więcej zjecie, tym więcej ich będzie w tym roku. W sensie, tak mówią. Składniki: - jarmuż - mąka pszenna - mąka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kryzysowa Książka Kucharska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję