Tort czekoladowy wygodny, popularny w czasach PRL-u „ murzynek” , według przepisu Ireny Gumowskiej, autorki książek kulinarnych z ubiegłego stulecia. 440 g cukru, 250 g masła, 120 ml wody, 3 łyżki kakao, 4 jajka, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 360 g mąki krupczatki, masło do wysmarowania formy, bułkę tartą do wysypania formy, Wodę wlać do garnuszka, dodać cukier, masło i kakao. Zagotować. Odlać 2/3 szklanki ugotowanej masy - będzie z niej polewa. Gdy pozostała masa przestygnie ucierać ją, dodając żółtka oraz mą... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...