Bób ugotować w lekko osolonej wodzie al dente. Ostudzić, obrać. Groszek obrać z łyka i przekroić w poprzek na skos każdy strączek. Tagliatelle ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzić. Na suchej patelni podsmażyć pokrojoną w paski szynkę (szynkę kroimy w poprzek plastrów a nie wzdłuż). Podsmażone paski szynki przełożyć do miseczki, na patelnię wlać (2 – 3 łyżki) oliwy, wrzucić groszek i obsmażyć szybko z obu stron. Dodać bób, podsmażać około 2-3 minut , przełożyć do miski. Na patelnię wlać oliwę (około... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...