Śledzie z żurawiną i orzechami. 400 g płatów śledzi solonych, 200 g żurawiny suszonej, 150 g orzechów włoskich, olej rzepakowy (u mnie tłoczony na zimno), Śledzie zalać zimną wodą na około 2 – 3 godziny. Po tym czasie śledzie wyjąć, osuszyć. Pokroić na równej wielkości nieduże kawałki. Żurawinę pokroić (każdy owoc na pół). Orzechy posiekać. Śledzie wymieszać z żurawiną i orzechami, włożyć do słoiki. Zalać olejem. Odstawić do lodówki na minimum 2 dni. czytaj dalej...
Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...