Przecier pomidorowy słodki, konfitura z pomidorów

Przecier pomidorowy słodki, konfitura z pomidorów

Przecier pomidorowy słodki, konfitura z pomidorów

Przecier pomidorowy słodki , a raczej konfitura z pomidorów . Przepis na podstawie „Włoskiej sztuki dobrego gotowania” Pellegrina Artusiego, sławnego XIX wiecznego gastronoma z Romanii. Artusi, jako pierwszy, w jednej książce zamieścił przepisy z różnych regionów Włoch, co stworzyło podstawy narodowej kuchni włoskiej. „ Włoska sztuka dobrego gotowania” jest swojego rodzaju „biblią” kulinarną, która ma swoje miejsce w każdym włoskim domu. Podobno „Panna młoda, powinna zawsze przynieść w wianie Artusiego”. Od ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.