Przepis na : deser
Pomarańcze smażone w cieście , plasterki pomarańczy smażone w delikatnym cieście biszkoptowym. 4 – 5 pomarańczy, 3 jajka, 150 g mąki pszennej, 160 ml białego wina, 2 łyżki cukru pudru, sól, 6 łyżek masła klarowanego, Pomarańcze obrać, pokroić w plasterki ok. 0,5 cm. Wyjąć pestki. Żółtka ubić z cukrem na kogel – mogel. Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać szczyptę soli. Wino wlać do utartych żółtek. Dodać pianę z białek i wsypać mąkę. Delikatnie, ale dokładnie wymieszać. Zanurzać plasterki... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...